Esküvő meghívó idézetek vicces

Házas akarok lenni! Olyan jó találni egy különleges személyt, akit egész további életedben bosszanthatsz!

A házasság sok fájdalommal jár, a cölibátusban viszont nincs semmi élvezet.

Samuel Johnson

– Ugyan milyen lenne az ember szerelem nélkül?

– RITKA.

Terry Pratchett

Nem fért a fejébe, hogy miért tartott olyan soká rájönnie, hogy mennyire tetszik neki, amit meg is mondott a lánynak, aki erre idiótának nevezte, ő meg erre azt mondta, embert még nem hívtak szebb néven.

Neil Gaiman

A „szerelem” szó egy mértékadó pszichológiai szótár meghatározása szerint „olyan mentális betegségfajta, amelyet a standard diagnosztikai kézikönyvek még nem sorolnak föl”.

Stuart Sutherland

Együtt akarok élni vele! Akár egyházi áldással, akár anélkül! Látod? Ezt tette velem! Nemrég hallani se bírtam frigyről, gyerekről! Nem gondolod, hogy lezüllöttem?

Vavyan Fable

A szerelem egyenlet két ismeretlennel.

Karinthy Frigyes

Nézzük csak, hogyan kezdődik az érzelmi zűrzavar, amit szerelemnek nevezünk. Egy adott személy, mondjuk te, kíváncsi olvasóm, észreveszel egy ellenkező nemű egyedet a tömegben. Észreveszed, és attól fogva nem tudod levenni a szemed róla. A szád kiszárad, a pislogód kiguvad, a szíved pedig úgy dörömböl, mint apád, ha pityókásan jön haza és befele akarja nyitni a kifelé nyíló ajtót. Egyszer csak azt veszed észre, hogy az illető személy úgy vonz, mint vasreszeléket a mágnes. Ettől kezdve látszólag semmi másra nem vágysz, mint hogy hozzáérj, megöleld, sőt a szád a szájához szorítsd, ami – mondjuk meg őszintén – nem egy higiénikus dolog. (…) A felsorolt tünetegyüttest nevezi szerelemnek az emberiség abban a hitben, hogy ennek az érzésnek, lelki és biológiai okok miatt nem lehet ellenállni.

Nógrádi Gábor

– Milyen érzés, ha az ember szerelmes?

– Hát… amint meglátod a szerelmedet, a szíved leesik a gyomrodba, szétnyomja a zsigereket. Az így kiszorított nedvességtől izzadni kezdesz, és a víz kivágja az agyad biztosítékait, amitől aztán teljesen kótyagos leszel. Végül kisül az agyad, elernyednek a rágóizmaid, és amíg a nagy Ő odébb nem megy, csak állsz, és makogsz, mint a hülye.

Bill Watterson

Nem tagadom, hogy a nők bolondosak: a Mindenható arra teremtette a nőt, hogy méltó párja legyen a férfinak.

George Eliot